+

Noutăți VirtualCards

VirtualCards
15 Feb 2017
A
A

5 gadgeturi pe care trebuie sa le ai

Suntem in plina revolutie tehnologica, nu mai este nici un secret pentru nimeni, in fiecare zi suntem asaltati de informatii referitoare la o multitudine de scule electronice, sau gadgeturi, asa cum li se spune pe limbaj nou. wink

In functie de gradul de nebunie, fiecare isi cumpara mai multe sau mai putine jucarii, dar totusi dintre toate acestea se detaseaza cateva care ne fac viata mai usoara si mai vesela.

  1. Continutul, fie el audio sau video, ajunge la noi cu predilectie in format 1 si 0 prin marele „nor” numit internet. Pentru a viziona filmele HD fara intreruperi sau a accesa rapid pozele din vacante cand vrem sa ne laudam la prietenii veniti in vizita (acces rapid si stabil la internet) avem nevoie de un router wireless de calitate. Acesta ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici:
    1. Emisie wireless dual band in 2,4 si 5 Ghz. Cu cat banda este mai mare cu atat au loc pe ea mai multe gadgeturi. Ne putem imagina o sosea pe care intra in mod logic mai multe masini cu cat latimea este mai mare. Acelasi lucru se intampla si la frecventa radio a routerului wireless. Pentru cei mai pretentiosi si cu dare de mana exista si varianta tri-band cu viteze pana la 2200 Mbps.
    2. Standard suportat n pentru 2,4 Ghz si a/c pentru 5 Ghz, adica max 1300 Mbps pentru acces rapid.
    3. Cel putin 2 antene pentru o mai buna acoperire. Util in apartamentele sau casele care au in structura mult beton sau o configuratie de tip labirint.
    4. Port de retea gigabit de conectare la reteaua furnizorului de internet (WAN), pentru a putea incarca cei 1300 Mbps disponibili wireless.

Sugestie produs: TP-Link Archer C7

  1. Dupa ce ne-am asigurat ca avem cea mai buna conexiune la internet si o retea locala wireless performanta putem merge mai departe si sa incepem sa incarcam „autostrada” de date pe care o avem la dispozitie.

Incepem cu inventia nr 1 in materie de gadgeturi a secolului trecut, si anume televizorul. De atunci s-a facut mai mare (diagonale de pana la 223 cm), mai colorat, mai luminos si nu in ultimul rand mai destept sau smart. smiley Iata cateva caracteristici basic pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi un smart TV:

  • Diagonala: o aleg in functie de distanta de vizionare, deci raportul dintre cele doua sa fie minim 2 x diagonala si cel mult 3,5 x diagonala.
  • Tehnologie ecran: LCD cu iluminare LED si panel IPS, asta pentru ca nu mai gasesti ecrane cu plasma iar cele OLED costa cat o masina buna SH.
  • Rezolutie: FullHD pentru cele pana in 47”si 4K pentru cele mai mari de 47”.
  • Conectivitate: modul wifi incorporat pentru conectare la reteaua locala/internet si eventual bluetooth pentru conectare tastatura sau telecomanda multimedia.
  • Functii smart:
    • browser (eventual cu suport flash);
    • sistem de operare prietenos cu utilizatorul, 2 exemple: WEbOS de la LG si Firefox OS de la Panasonic. Exista si Android TV,  folosit pe modele Philips sau Sony, insa aici mai este ceva de lucru indecision;
    • Posibilitatea de a rula aplicatii gen: HBOGo, Cinemagia, Netflix, Youtube, Facebook, sau TuneIn, Deezer si Tidal pentru muzica;
    • Telecomanda usor de folosit sau folosim o tastatura special conceputa pentru TV: mica, cu tastatura iluminata si touchpad, conectata wireless (prin dongle sau BT).
  1. Pentru cei care vor sa-si pastreze vechiul TV exista o solutie ieftina si eficienta de a-l transforma intr-unul smart si anume conectarea unui media player cu sistem de operare si app de mobil. Dintre toate se detaseaza GoogleChromecast care impreuna cu smartphone-ul sau tableta iți aduc pe ecran toate aplicatiile mentionate mai sus. Sta ascuns in spatele televizorului pentru ca este mic, se conecteaza pe HDMI iar alimentarea se face din USB-ul televizorului.
  1. Daca tot suntem in camera de zi si am rezolvat problema contentului si a imaginii, a venit randul sunetului. Aici avem doua variante: fie un soundbar bun (gen Yamaha YAS-306) fie o pereche de boxe active stereo. In cazul celor din urma trebuie luata in calcul dimensiunea lor in raport cu a camerei si faptul ca au nevoie de conectare la priza. De asemenea cele construite din lemn redau un sunet mai cald, mai apropiat de realitate. Recomandări: Yamaha NX-B150, Edifier Studio 1280T.
  1. Am ajuns si la ultima categorie din setul de gadgeturi basic pe care cartile SF in urma cu 30 de ani ar fi denumit-o „dispozitive cu ecran tactil si functii destepte” wink, adica pe limbaj nou, smartphone-ul si tableta.

Cand vorbim despre smartphone avem doua mari categorii date de sistemul de operare: Apple iOS si Google Android. Restul sistemelor sunt intr-un procent prea mic pe piata pentru a le lua in calcul (cel putin in acest moment). Exista tot felul de dispute pe tema care sistem este mai bun pentru ca fiecare are o mie de argumente pro si contra. Cu toate acestea incearca, pe cat posibil, sa testezi ambele variante si abia dupa sa iei decizia finala. Ca recomandare, ar fi bine sa alegi un telefon cu:

  • ecran a carui densitate a pixelilor sa fie de cel putin 320 ppi, pentru o mai mare claritate a imaginilor.
  • spatiu stocare de minim 16 GB, daca nu cumva esti fotograf inrait si in acest caz ai nevoie de cel putin 64 GB. Astfel scapi de stresul lipsei de spatiu.
  • memorie RAM de minim 2 GB pentru rulare lina a aplicatiilor.
  • procesor puternic, octa core@1,5 Ghz pentru Android si dual core@1,4 Ghz pentru iOS pentru aceeasi utilizare fluida a interfetei sistemului de operare.
  • Baterie de minim 1700 mAh pentru iPhone si 2500 mAh pentru Android ca sa ramanem conectati de dimineata pana seara.cheeky

Recomandari: iPhone 7, Samsung S7, Motorola G4, Xiaomi Mi5

In cazul tabletei sunt in continuare valabile recomandarile de sus cu observatia ca avem nevoie de un ecran mai mare de cel putin 9,7” si un accelerator grafic ceva mai puternic decat la telefoane, avand in vedere ca pe tableta putem rula jocuri cu o interfata mai complexa, insetata de resurse.

Recomandari: iPad Air2, Samsung Tab S2, Lenovo Yoga

Si nu uita, dupa ce ai ales un telefon mobil care sa ti se potriveasca, instaleaza VirtualCards, aplicatia care te ajuta sa-si pastrezi toate cardurile de fidelitate in telefon. Iti faci cont in aplicatie, adaugi cardurile si nu vei mai pierde niciodata o oportunitate. Chiar daca iti schimbi telefonul sau te conectezi de pe mai multe dispozitive, VirtualCards te ajuta sa ai acces direct la toate cardurile tale.

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter