+

Noutăți VirtualCards

VirtualCards
10 Feb 2017
A
A

9 trucuri pentru a reduce utilizarea plasticului

VirtualCards incurajeaza protejarea mediului, salvarea hartiei si a cartonului, reducerea utilizarii plasticului. Promotiile sunt digitale, direct in telefon. Cardurile de plastic sunt virtuale, ele se emit direct din aplicatie.

Poluarea cu plastic este o problema actuala, produsele fabricate din acest material se degradeaza cel mai greu. Stiai ca o sticla din plastic poate disparea de pe suprafata pamantului chiar si in cateva sute de ani?

            Mai jos iti oferim 9 trucuri pentru a reduce utilizarea produselor din plastic.

 

  1. Ia cu tine sacosa de panza la cumparaturi – Foloseste cand te duci la cumparaturi sacosa ta de panza. In felul acesta nu vei mai achizitiona punga de plastic, in plus iti va fi mult mai comod sa transporti alimentele. Investeste in achizitionarea a doua sacose de panza, frumos colorate, pe care sa le poti purta pe umar. Astfel nici nu vei mai aduna in casa pungile din supermarket care in final ajungeau la cosul de gunoi.
  2. Utilizeaza sticla metalica – Este important sa ne hidratam foarte bine. Achizitioneaza-ti o sticla metalica din aluminiu pentru bauturi (daca iti doresti o poti si personaliza). Ia-o cu tine si o sa vezi cum vei reduce consumul sticlelor de plastic sau al paharelor de unica folosinta de la birou.
  3. Adu-ti cana ta – Daca inca nu ti-ai adus la birou propria cana, ei bine ar fi momentul! Daca cunoscutele bidoane cu apa sunt insotite de pahare de plastic, fii tu persoana care nu se va atinge de ele! Foloseste de fiecare data propria cana, chiar daca de multe ori trebuie sa faci efortul de a o spala pentru ca a ramas murdara de cafea. Mediul inconjurator iti va multumi.
  4. Pune-ti pranzul in caserole de sticla – Ai grija ca obiceiul pachetului cu mancare sa nu implice utilizarea pungilor de plastic. Te sfatuim sa pui accent pe ergonomie, sanatate si sa investeti in cateva recipiente inteligente. Apeleaza la caserolele din sticla care au capac cu inchidere ermetica si pastreaza mancarea proaspata mai mult timp. Alege si un dispozitiv de alimente din inox pe care sa il poti folosi pentru supe, ciorbe. Ca sa nu transporti mancarea in punga de plastic, care de altfel se uzeaza usor si trebuie aruncata, te sfatuim sa iei una special dedicata. O astfel de sacosa are manere practice, se pliaza si este suficient de solida.
  5. Renunta la tacamurile de unica folosinta – Spune nu acestui obicei! Le folosesti o singura data si le arunci. Nu uita ca plasticul se degradeaza extrem de greu si elibereaza chimicale periculoase in sol. Setul compus din furculita, ligura, cutit, toate din inox, sa nu iti lipseasca de la birou. In masina poti tine un briceag multifunctional.
  6. Sari peste punga de plastic din magazin – Stim cu totii ca mergem in hypermarket, cumparam portocale, le punem intr-o punga transparenta de plastic pe care o tragem din cilindrul metalic pus la dispozitie in magazin. Le cantarim si le punem in cos. Apoi luam banane pe care le punem in alta punga de plastic si din nou in cos. Apoi luam ceapa care intra intr-o noua punga de plastic. Apoi rosii, apoi salata verde si tot asa alte multe pungi de plastic vor transporta legumele si fructele pe care le-am achizitionat din hypermarket. In final, acasa, pungile vor fi aruncate la gunoi, iar asta se va intampla in scurt timp. Foloseste punga doar pentru a cantari legumele/fructele (apoi inapoiaz-o), eticheta lipeste-o direct pe o leguma/fruct si elibereaza intreaga cantitate direct in cosul de cumparaturi. Nu iti face griji ca se vor imprastia. Le vei pune la final, frumos, in punga ta de panza special dedicata pentru cumparaturile din hypermarket.
  7. Ia pranzul asa cum se cuvine – A manca in tihna, a-ti lua cel putin 30 de minute pauza de masa este pe langa un obicei benefic pentru sanatatea ta si unul bun pentru mediu. Asta poate insemna ca ai ajuns la restaurant si atunci caserolele de plastic, tacamurile de unica folosinta, pungile de plastic pentru sandvisuri nu isi au locul aici. Pentru a economisi bani poti merge la cantina sau in hipermarketul care serveste mancare gatita, insa prezinta-te cu propria ta caserola, astfel incat mancarea ta sa nu ajunga in recipientul de plastic, care de indata ce ai terminat de mancat va fi la gunoi.
  8. Foloseste borcanele ca recipiente – Se intampla adesea sa strangem in casa borcane goale rezultate in urma unor cumparaturi precum castraveti murati sau gem. De obicei acestea ajung intr-un sertar si cand se aduna mai multe sunt trimise parintilor sau reciclate. Ce ai zice sa le folosesti pe post de recipiente? Pastreaza in ele mirodeniile sau pastreaza cu ajutorul lor in frigider mancarea care ti-a ramas. Sticla este o optiune sanatoasa de depozitare. Foloseste-le pentru a transporta mancarea la serviciu. In functie de ce recipient mai ai nevoie acasa pentru condimentele tale (mai mare sau mai mic), poti sa iti cumperi produsele din magazine in functie de borcanul care te intereseaza.
  9. Intra in posesia cardurilor de fidelitate virtuale cu aplicatia VirtualCards – Stiai ca poti intra in posesia unui card de fidelitate pe loc, cu telefonul, fara completare de hartii, fara plasticul care de cele mai multe ori iti ingreuneaza portofelul? Cu aplicatia VirtualCards ai facilitatea de a avea cardul de fidelitate dorit la tine in telefon. Arati cardul virtual la casa de marcat. Persoana din magazin apropie scanerul de ecranul telefonului tau, se citeste atunci instant codul de bare afisat pe cardul virtual si ti se aplica reducerea.

                Spune-le si prietenilor tai sa aiba in atentie problema poluarii cauzata de plastice. Fiecare dintre noi putem contribui cu putin pentru o planeta sanatoasa!

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter