+

Noutăți VirtualCards

VirtualCards
07 Apr 2020
A
A

Cum să economisești în vremuri de criză?

Atitudinea față de o situație de criză, este cea care dictează modul în care putem să ne menținem în echilibru și să ne concentrăm pe soluții viabile pentru a minimiza cât mai mult pierderile. De aceea o mentalitate înțeleaptă care cuprinde organizare și planificare, ne va ține pe linia de plutire.

Când vine vorba de sectorul financiar, este necesar ca fiecare dintre noi să-și stabilească un buget și o listă de priorități.  Nu putem sta impasibili în fața haosului prin care trecem în această perioadă și să risipim fără măsură, fără grija zilei de mâine. Scenariile post-pandemie sunt sumbre, de aceea este imperativ să luam măsuri de precauție, începând cu propriile cheltuieli.

Să nu uităm cât de necesară este igiena, și măsurile de prevenție mai ales când suntem în afara casei. Din fericire, cu toate că există o criză și o lipsă de echipamente și articole sanitare de protecție în întreaga lume, comercianții de textile și nu numai s-au mobilizat și au început să creeze măști în atelierele proprii. Creativitatea și solidaritatea oamenilor s-a remarcat surprinzător și a dovedit încă o dată că ființa umană se adaptează continuu.

1 Confecționează-ți propriile măști

Putem improviza o mască în intimitatea casei, din tifon sau pânză de bumbac, ori dintr-o eșarfă/batistă din bumbac. Va fi cu siguranță mai bine decât dacă nu folosim nimic pentru a ne proteja nasul și gura. Este o idee pentru a economisi (prețurile au explodat în ultima perioadă) și a limita o potențială îmbolnăvire.

2 Fă-ți acasă dezinfectant de mâini

Lipsa soluțiilor dezinfectante din magazine nu mai este o problemă.  Putem face o soluție diluată cu apă în care sa adăugam alcool sanitar cu concentrație peste 60% -70% vol, sau clor, într-un recipient cu pulverizator. Curățăm în fiecare zi suprafetele cele mai folosite - clanțe, mânere, întrerupătoare iar la intrare așezăm un preș pe care îl stropim cu apa și clor.

3 Sârbătorește Paștele altfel

Isteria s-a creat în jurul cumpărăturilor de alimente, deoarece s-a considerat că este necesar să ne aprovizionăm ca pentru un potențial război. În perioada ce urmează, trebuie să încercăm să fim cumpătați  financiar, să nu facem risipă.

Sărbătoarea Paștelui are o încărcătură spirituală și ar trebui să ne bucurăm de această energie benefică împreună cu cei dragi, unde este cazul, în familia restrânsă. Să nu-i distorsionăm esența prin clasicul ospăț împărătesc care de regulă se termină la Urgențe. Anul acesta la urgențe sunt persoanele care se luptă cu acest inamic nevăzut, nu cei care tratează situația cu egoism și iresponsabilitate.

4 Cumpără doar ce ai nevoie și pentru o perioadă limitată

Soluția este simplă și la îndemâna tuturor. Faceți o listă de cumpărături pentru a nu fi tentați să vă alegeți și cu lucruri inutile. VirtualCards are această opțiune salvatoare în platformă, ba mai mult o puteți împărți cu partenerul, folosind același cont, puteți să o și completați/bifați de la distanță dacă nu sunteți împreună.

Înainte de a face lista de cumpărături verifică stocurile pe care le ai în debara, datele de expirare ale produselor, fă curățenie în frigider, astfel vezi cu exactitate ce ai nevoie și ce deții deja. Nu este recomandat să cumpărăm compulsiv doar pentru o falsă siguranță mentală.

5 Experimentează rețete noi

Gătitul acasă este plăcut și e momentul în care poți experimenta diferite rețete pe placul tău, fără a fi criticat. Este o oportunitate bună pentru a economisi financiar și o activitate la care pot participa membrii familiei, învățând lucruri esențiale pentru viitor. Fiecare dintre noi trebuie să fie capabil să se descurce pe cont propriu. Însă asta nu înseamnă că nu putem lua pauză o dată, de doua ori pe săptămână și să comandăm online mâncărurile noastre preferate de la un restaurant din oraș. În acest fel ne răsfățăm și susținem business-urile mici care depind de noi.

6 Îngrijește-te acasă

Chiar dacă suntem în carantină, viața merge mai departe, asta presupune că atât doamnele cât și domnii trebuie să se îngrijească de aspectul fizic la fel ca înainte. Toate produsele necesare se pot comanda cu usurință online și le folosiți în intimitatea casei, astfel economisind o sumă importantă de bani. Răsfoiți ofertele partenerilor VirtualCards pentru o varietate de cosmetice de calitate la prețuri incredibil de competitive.

7 Reinventează-te

Cu siguranță majoritatea doamnelor și domnișoarelor au încercat până acum proceduri de cosmetică, de îngrijire și de aranjare a părului acasă, internetul este plin de video-uri care vă arată cum să o faceți în siguranță. De asemenea și domnii pot învăța să se tundă sau să-și aranjeze barba. Este o chestiune de atenție și exercițiu. După ce va trece situația actuală veți rămâne cu aptitudini noi, care vă vor ajuta pe viitor.

8 Prioritizează

Trebuie să adoptăm o mentalitate sănătoasă și să limităm pe cât se poate expunerea exagerată. Nu te duce mai des de o săptămână la cumpărături condus de obiceiul de a cheltui bani, este bine să ieși cât mai puțin pentru a te proteja pe tine și cei dragi. Utilizează cardul pentru a face plăți și evită orele dedicate pentru persoanele peste 65 de ani - între 11-13:00  - dar și după 18:00 cand poate fi mai aglomerat.

Realizează un buget la nivel de familie, prioritizează pe hârtie cheltuielile necesare și cele mai puțin necesare, pentru a avea o privire de ansamblu. Astfel elimini ce nu este prioritar și poți pune deoparte pentru un fond de urgență. Dacă ai de achitat rate la bancă sau împrumuturi diverse, încearcă să plătești minimul permis și de preferat spre sfârșitul perioadei lunare permise, astfel restul de bani îi aloci altor datorii urgente.

9 Economisește la facturile de utilități

Știai că poți face economii reale la facturile de utilități doar folosind câteva trucuri? Micșorează timpul petrecut zilnic la duş cu doar câteva minute (dacă stai acasă nu ai nevoie de mai mult), utilizează becuri fluorescente sau LED, îndepărtează obiectele care obstrucţionează caloriferele, setează temperatura termostatului centralei la 21ºC, aceasta este temperatura optimă pentru sănătatea și confortul nostru.

Instalează un cap de duş economic cu regulator de debit pentru a economisi apă și reglează bazinul vasului de wc să consume minimul de apă necesar. Spală rufele folosind mașina de spălat cu setarea de 30 de grade și astfel lucrurile se vor păstra mai bine iar consumul de energie electrică mai mic. Doar lenjeria și hainele de stradă se spală cu un ciclu de cel puțin 60°C pentru cel puțin 30 de minute pentru protejarea împotriva Covid 19.

10 Pune deoparte

Probabil sună incredibil de greu și de irealizabil la acest moment dar haide să vedem lucrurile puțin diferit. În condiții de normalitate ieșeai în oraș poate săptămânal, cumpărai haine noi în fiecare sezon, alocai un buget pentru perioada de reduceri, mergeai în city break-uri sau weekend-uri prelungite la munte. Acum nu le mai poți face.

Sigur, acum ai alte nevoi însă o parte dintre cheltuieli s-au redus automat pentru că nu avem de ales. Ce-ar fi dacă o parte din acest bugețel l-ai pune deoparte? Ar fi minunat ca în momentul în care ne vom relua viețile înapoi să poți să faci ceva cu acești bani, ceva care să te facă să te bucuri din nou de viață. Vei putea să pleci undeva pentru câteva zile, să-ți reamenajezi casa sau să dai o petrecere mare cu prietenii. Și, de ce nu, o sesiune grozavă de shopping cu VirtualCards pe telefon și cele mai bune prietene alături.cheeky

Cu răbdare și cumpătare putem trece peste această situație delicată. Să ne înarmăm cu înțelepciune și cu o stare de spirit pozitivă! wink

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter