+

Noutăți VirtualCards

VirtualCards
11 Dec 2017
A
A

Cum să fii in formă de sărbători

Perioada sărbătorilor de iarnă este perioada în care devenim mai îngăduitori în ceea ce priveşte regimul nostru alimentar şi ne permitem să ne bucurăm de micile plăceri alimentare, fără a ne păsa de kilogramele în plus. Dar nu ar fi mai plăcut să ajungem la Anul Nou fără gândul că în ianuarie va trebui să avem o perioadă de regim? Acestea fiind spune, iată ce poţi face pentru a te bucura de deliciile de Crăciun fără a ramane cu kilograme suplimentare:

1. Tratează fiecare zi ca un nou început

Crăciunul poate fi descris ca o perioadă de răsfăţ, în care restricţiile alimentare sunt complet uitate. Problema pentru cei mai mulți dintre noi este că acest lucru vine mână în mână cu sentimente de vinovăție atunci când sărbătorile de iarnă iau sfârşit. În loc să mizezi pe binecunoscuta vorbă „Totul sau nimic”, mai bine încearcă să abordezi fiecare zi ca o entitate separată. Dacă în urmă cu o seară ai mâncat mai mult decât ar fi fost indicat, nu considera că toate zilele care urmează sunt ruinate şi trebuie să te abţii de la mâncare. Este complet greşit să abordezi astfel tipul acesta de probleme. Nu sări peste mesele principale ale zilei, ci mai degrabă concentrează-te să mănânci sănătos: consumă multe fructe şi legume, proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase şi bea foarte multă apă!

2. Menţine o rutină zilnică

Fie că este vorba de un smoothie consumat la micul-dejun, o şedinţă matinală de yoga, sau un jogging de seară, alege un astfel de ritual pe care să îl practici pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. În felul acesta, indiferent de cei vei consuma, vei avea un sentiment de împlinire ştiind că faci cel puţin un lucru benefic corpului tău.

3. Nu te simţi obligat de tradiţiile festive

Este o tendinţă ca în perioada sărbătorilor de iarnă să consumăm mâncare tradiţională: cozonac, sarmale, friptură de porc, iar lista poate continua la nesfârşit. Uneori te poţi afla în situaţia de a consuma feluri de mâncare care nu îţi plac în mod obişnuit, dar pe care le mănânci pentru a respecta tradiţia sau pentru că îţi este teamă că ţi-ai putea deranja gazdele. Nu îţi fie teamă să refuzi, ci mai degrabă bucură-te de lucrurile care îţi plac cu adevărat!

4. Este vorba despre a păstra un echilibru, nu despre a te abţine 

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, iar mâncarea reprezintă o parte foarte importantă a acestei sărbători, deci încearcă să nu te abţii; doar fii atent să nu îţi ieşi din minţi în faţa preparatelor delicioase. Nu mânca în faţa televizorului sau între mese! Poţi evita aceste situaţii dacă îţi păstrezi mâncarea în bucătărie. Cu toţii cunoaştem persoane care în perioada sărbătorilor de iarnă pun brusc boluri cu mâncare în fiecare cameră a casei, fie că este vorba de boluri cu bomboane, nuci sau alune. Încearcă să păstrezi distanţa faţă de aceste mici gustări şi astfel vei vedea că va fi mai puţin probabil să consumi mâncare în exces.

5. Mănâncă înainte de a bea   

Niciodată, dar absolut niciodată să nu mergi la o petrecere de Crăciun fără să fi mâncat ceva înainte (şi nu te baza pe micile aperitive care se servesc acolo, de obicei sunt puţine). Majoritatea absorbţiei de alcool are loc în stomac şi în partea superioară a tractului digestiv. Alcoolul combinat cu mâncarea stă mai mult timp în stomac decât alcoolul de unul singur, ceea ce înseamnă că acesta nu este eliberat în sânge imediat. Ideal ar fi să consumi preparate care conţin grăsimi: peşte, carne, brânză, măsline, avocado. Toate acestea reprezintă opţiuni mai mult decât potrivite, iar în felul acesta vei încetini procesul de absorbţie a alcoolului în sânge, oferindu-i mai mult timp corpului tău de a îl procesa. Şi nu uita să bei foarte multă apă! Capul tău îţi va mulţimi a doua zi dimineaţa. wink

6. Protejează-ţi ficatul 

Sunt şanse mari ca organul responsabil de detoxifierea corpului, ficatul, să muncească mai mult în perioada Crăciunului decât în mod uzual, astfel încât, decât să îţi promiţi că te vei odihni în ianuarie, mai bine o faci încă de pe acum. Gândeşte-te la ficatul tău ca la o maşină: dacă o tratezi cu grijă şi îi asiguri o întreţinere corespunzătoare, ea va rezista mai mult în timp! Mai mult, îţi poţi proteja ficatul consumând mâncare benefică pentru acest organ: lămâie, turmeric, usturoi, sfeclă şi avocado.  

7. Plimbă-te mai mult

Nimic nu se compară cu o plimbare lungă de iarnă care te va pune pe picioare după o perioadă de răsfăţ. De mare ajutor la digestie, astfel de plimbări îţi curăţă de asemenea şi mintea, şi reprezintă o scuză excelentă pentru a scăpa de stresul pregătirilor de Crăciun fie şi pentru câteva ore!

Nu uita, dacă ai nevoie de inspirație când vine vorba de mâncare sănătoasă, consultă și aplicația VirtualCards. Supermarketurile și hipermarketurile listate în aplicație se întrec în oferte la produse tradiționale dar, de pe rafturile lor atât de bogate în această perioadă a anului, nu lipsesc nici alimentele sănătoase. Chiar și în perioadă de sărbători te poți bucura de fructe și legume proaspete, lactate, condimente, fructe confiate sau migdale.  

Bonus, vei avea acces la ofertele și promoțiile de sărbători ale magazinelor astfel încât să ai siguranța că nu vei pierde nici o oportunitate. 

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter